Groentesoep met Gehaktballetjes

Groentesoep met Gehaktballetjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 beschuit glutenvrij indien nodig
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngesneden
  • 2 winterwortels
  • 1 prei
  • 50 g selderij
  • 1 potje basis voor kippensoep 250 ml, Biologisch
  • ½ eetlepel Zaanse mosterd
  • 1 ei
  • 1 handje rijst
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verkruimel de beschuit fijn en meng het kruim met het gehakt, mosterd, ei, een eetlepel peterselie, zout en peper.
  • Vorm hier 20 gehaktballetjes van.
  • Schil de winterwortels en snijd ze in stukken van 5 centimeter, vervolgens in dunne reepjes.
  • Snijd de prei in stukken van 5 centimeter en snijd deze in de lengte doormidden, zodat ze vanzelf in reepjes uit elkaar vallen.
  • Hak de selderijblaadjes fijn en snijd de selderijstengels in kleine stukjes.
  • Spoel alle groenten schoon in een vergiet.
  • Breng de basis voor kippensoep aan de kook in een pan met 1 liter water.
  • Voeg een handje rijst toe en laat de soep 5 minuten doorkoken.
  • Voeg de soepgroenten en de gehaktballetjes toe aan de kokende soep en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de soep voor het serveren met de rest van de fijngesneden peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de groentesoep met versgebakken brood of knapperige croutons.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais Villages past goed bij deze groentesoep met gehaktballetjes. De frisse smaken van de wijn complementeren de hartige smaken van de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij