Groentesoep met Gehaktballetjes
Ingrediënten
- 1 beschuit glutenvrij indien nodig
- 300 g half-om-half gehakt
- 2 eetlepels verse peterselie fijngesneden
- 2 winterwortels
- 1 prei
- 50 g selderij
- 1 potje basis voor kippensoep 250 ml, Biologisch
- ½ eetlepel Zaanse mosterd
- 1 ei
- 1 handje rijst
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verkruimel de beschuit fijn en meng het kruim met het gehakt, mosterd, ei, een eetlepel peterselie, zout en peper.
- Vorm hier 20 gehaktballetjes van.
- Schil de winterwortels en snijd ze in stukken van 5 centimeter, vervolgens in dunne reepjes.
- Snijd de prei in stukken van 5 centimeter en snijd deze in de lengte doormidden, zodat ze vanzelf in reepjes uit elkaar vallen.
- Hak de selderijblaadjes fijn en snijd de selderijstengels in kleine stukjes.
- Spoel alle groenten schoon in een vergiet.
- Breng de basis voor kippensoep aan de kook in een pan met 1 liter water.
- Voeg een handje rijst toe en laat de soep 5 minuten doorkoken.
- Voeg de soepgroenten en de gehaktballetjes toe aan de kokende soep en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de soep voor het serveren met de rest van de fijngesneden peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de groentesoep met versgebakken brood of knapperige croutons.