Grootmoeders gehaktballen
Allerhande 2003
Ingrediënten
Instructies
- Ei met ½ dl melk loskloppen.
- Beschuiten boven ei verkruimelen.
- Nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor roeren.
- Eimengsel door gehakt kneden en er met natte handen 4 even grote ballen van vormen.
- In braadpan boter verhitten.
- Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden. Ballen met houten spatel in het rond rollen, zodat ze mooi egaal bruin worden.
- Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en gehaktballen ca. 20 min. zachtjes bakken.
- Af en toe omkeren.
- Gehaktballen uit pan nemen en warmhouden.
- Tomatenpuree door bakvet roeren en 1 dl water toevoegen.
- Geheel aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren.
- Jus op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gekookte aardappels en gesmoorde prei.