Grootmoeders gehaktballen

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • ½ dl melk
  • 3 beschuiten
  • nootmuskaat
  • gemalen kruidnagel
  • zout
  • peper
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 4 el boter
  • 1 el tomatenpuree

Instructies

  • Ei met ½ dl melk loskloppen.
  • Beschuiten boven ei verkruimelen.
  • Nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor roeren.
  • Eimengsel door gehakt kneden en er met natte handen 4 even grote ballen van vormen.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden. Ballen met houten spatel in het rond rollen, zodat ze mooi egaal bruin worden.
  • Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en gehaktballen ca. 20 min. zachtjes bakken.
  • Af en toe omkeren.
  • Gehaktballen uit pan nemen en warmhouden.
  • Tomatenpuree door bakvet roeren en 1 dl water toevoegen.
  • Geheel aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren.
  • Jus op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gekookte aardappels en gesmoorde prei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Nederland