Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram hamlappen
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 takje rozemarijn of tijm
- 450 gram aardappelblokjes
- ½ dl vleesbouillon
- snufje zout
- snufje zwarte peper versgemalen
Instructies
- Snijd de hamlappen in blokjes, doe ze in een kom en maal er royaal peper over.
- Schep het citroensap en de olijfolie door de vleesblokjes en laat ze 10 minuten afgedekt staan.
- Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
- Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
- Hak de rozemarijn grof.
- Laat de wok zonder vet goed heet worden op hoog vuur.
- Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
- Schep de ui en de knoflook erdoor en roerbak het geheel 1-2 minuten.
- Voeg de aardappelblokjes en rozemarijn toe.
- Roerbak alles nog 3-4 minuten.
- Voeg de bouillon toe en warm het gerecht nog 2-3 minuten goed door.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een groene salade.