Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- huishoudfolie
- taartrooster
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 160 gram boter niet gesmolten
- 30 gram amandelpoeder
- 4 gram bakpoeder
- 80 gram ei 2 eieren maat M
- 1 eidooier met een klein beetje melk los geklopt om te bestrijken
Instructies
- Doe alle ingrediënten in de kom en laat de keukenmachine draaien tot de massa vast wordt.
- Stop onmiddellijk met mengen en verpak het deeg nu in huishoudfolie.
- Leg het een half uurtje in de diepvries.
- Rol het daarna uit tot een plak van 4 mm dikte.
- Ik heb een houten rol met ringen aan de zijkant waardoor je het deeg dus egaal kunt uitrollen. Neem je vorm er bij en dop dit telkens even in de bloem.
- Steek het deeg uit en leg het vormpje op de bakplaat.
- Als je ze allemaal hebt uitgestoken bestrijk ze dan licht met de eidooier los geklopt met een heel klein beetje melk.
- Bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 12 tot 14 minuutjes af.
- Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.