Hangop met gegrilde sinaasappel
Allerhande 2002
Equipment
- schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
- kleine lage overschaaltjes
Ingrediënten
- 1 pak volle yoghurt 1 liter AH Biologisch
- 2 sinaasappels AH Biologisch
- 6 romige babbelaars zakje à 75 g AH Biologisch
- 2 eetlepels bloemenhoning AH Biologisch
Instructies
- Theedoek in vergiet leggen en vergiet in kom hangen.
- Yoghurt in theedoek schenken en ca. 8 uur laten uitlekken.
- Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mes partjes tussen vliesjes uitsnijden.
- Babbelaars (in keukenmachine) fijnhakken.
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Sinaasappelpartjes in ovenschaaltjes leggen.
- Honing erover scheppen.
- Schaaltjes met twee tegelijk onder hete grill schuiven en sinaasappels in ca. 2 minuten warm laten worden.
- Met twee eetlepels grote ovale bergjes (quenelles)hangop op gegrilde sinaasappels scheppen.
- Gehakte babbelaars erover strooien.
Voedingswaarden
Calories: 215 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 9 g | Vet: 8 g