Hangop met gegrilde sinaasappel

Hangop met gegrilde sinaasappel

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • kleine lage overschaaltjes

Ingrediënten

  • 1 pak volle yoghurt 1 liter AH Biologisch
  • 2 sinaasappels AH Biologisch
  • 6 romige babbelaars zakje à 75 g AH Biologisch
  • 2 eetlepels bloemenhoning AH Biologisch

Instructies

  • Theedoek in vergiet leggen en vergiet in kom hangen.
  • Yoghurt in theedoek schenken en ca. 8 uur laten uitlekken.
  • Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mes partjes tussen vliesjes uitsnijden.
  • Babbelaars (in keukenmachine) fijnhakken.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Sinaasappelpartjes in ovenschaaltjes leggen.
  • Honing erover scheppen.
  • Schaaltjes met twee tegelijk onder hete grill schuiven en sinaasappels in ca. 2 minuten warm laten worden.
  • Met twee eetlepels grote ovale bergjes (quenelles)hangop op gegrilde sinaasappels scheppen.
  • Gehakte babbelaars erover strooien.

Voedingswaarden

Calories: 215 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 9 g | Vet: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch