Harde wenerbodem met banaan en chocolade

Harde wenerbodem met banaan en chocolade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor de bodem:
  • 250 gram bloem
  • 170 gram echte boter
  • 85 gram witte basterdsuiker
  • Snuifje zout
  • zakje vanillesuiker
  • Ingrediënten voor de chocolade laag:
  • 150 gram gesmolten chocolade
  • Ingrediënten voor de banketbakkersroom:
  • 500 ml melk
  • 125 gram suiker
  • 50 gram puddingpoeder custard
  • 1 eidooier
  • Ingrediënten voor de afwerking:
  • Stuk of 5 bananen
  • Halve liter slagroom
  • suiker naar wens
  • Zakje taartina volg de gebruiksaanwijzing op het zakje
  • Chocolade/koffieboontjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en laat deze alles goed kneden tot een bal deeg.
  • Heb je geen keukenmachine, dan kun je dit best even met de hand doen.
  • Beboter een vlaaivorm met losse bodem.
  • Rol het deeg uit tot een plak die net iets groter is als je bakvorm en leg de plak in de vorm.
  • Bak de bodem blind in een voorverwarmde oven van 160°C.
  • Baktijd ongeveer 60 minuten.
  • Tijdens de laatste 5 minuten kun je het bakpapier met de bakbonen verwijderen en de vorm nog even terug in de oven zetten zodat de bodem ook kleurt.
  • Maak de banketbakkersroom:
  • Neem het grootste gedeelte van de melk en breng dit aan de kook met de suiker.
  • De rest van de melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder.
  • Goed roeren zodat je een mooi papje krijgt.
  • Wanneer de melk kookt schenk je een gedeelte bij de eidooier en roert het geheel goed door. Schenk terug in de pan en breng alles nogmaals aan de kook.
  • Onmiddellijk in een lage grote schaal schenken en de pudding (niet de schaal) afdekken met plastic folie zodat er geen vel op komt.
  • Zet in de koelkast om af te koelen.
  • Wanneer de bodem uit de oven is en staat af te koelen smelt je de chocolade en verdeel je deze over de bodem met een paletmes.
  • Wanneer de chocolade terug hard is klop je de afgekoelde pudding even op met de mixer zodat je een smeuïge pudding krijgt. Verdeel over de bodem en zet koel weg.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Leg een mooie laag slagroom bovenop de pudding.
  • Snijd de bananen in stukjes en verdeel over de taart.
  • Maak de taartina en verdeel over de bananen.
  • Spuit mooie rozetjes op de taart met de rest van de slagroom en werk af met een chocolade/koffieboontje.
  • Laat de vlaai nog oven opstijven in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart