Haring met bladselderie
Equipment
- groentepers
- vuurvaste schaal
Ingrediënten
- 6 haringen schoon gemaakte
- dikke bladselderie of 2 kleine
- 100 g boter
- zout
Instructies
- Was de selderie verscheidene keren met veel water.
- Verdeel hem in kleine stukjes.
- Laat hem gedurende 20 a 25 minuten gaar koken in zoutwater.
- Giet hem zorgvuldig af en draai hem door de mixer of druk hem door een groentepers, om een dikke pate te verkrijgen.
- Boter een vuurvaste schotel in en bekleed bodem en wanden met de selderie-puree.
- Leg de haringen op de selderie.
- Bezaai dit met klompjes boter.
- Gedurende 20 minuten in een hete oven plaatsen (thermostaat 6/7).
- Opdienen met gekookte aardappelen, die pas geschild worden na hun kooktijd, net voor de haringen gegeten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om de doordringende geur van haringen vlug van de vingers kwijt te worden, ze inwrijven met citroen of koffiedik en ze in zuiver water wassen.
Aanbevolen wijn
een gros-plant.
een gros-plant.