Haringsalade

Haringsalade van Nederlands Zuivelbureau

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g belegen kaas
  • 4 hard gekookte eieren
  • 2 zure haring
  • 1 zoetzure augurk
  • 1 ½ deciliter mayonaise
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngeknipt bieslook
  • enkele augurken

Instructies

  • Snijd de kaas, de gepelde eieren, de haringen en de augurk in kleine stukjes.
  • Vermeng de mayonaise met peterselie en bieslook en schep de ingrediënten door deze saus.
  • Garneer de haringsalade met mayonaise en augurk-waaiers.
  • Zo'n Hollandse haringsalade, waarvoor ingelegde haring wordt gebruikt, is geschikt om bij allerlei gelegenheden te worden gegeven.
  • Als hapje bij de lunch bijvoorbeeld of als voorgerecht, met warm geroosterd brood, maar ook bij een koud buffet of bij de bon-el.
  • Serveer in het laatste geval de haringsalade in barquetjes, dat zijn bakjes van bladerdeeg.
  • Ook kunt u tomaten met deze salade vullen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gelukkig is de haring weer teruggekomen als vaste bewoner van de Noordzee.
Door overbevissing dreigde deze vissoort te verdwijnen uit wat eens 'de haringvijver van Europa' werd genoemd, maar dankzij strenge vangstbepalingen kunnen we van deze veelzijdige vis blijven genieten, gezouten of gerookt, gebakken of- zoals in het hierboven gegeven recept - in het zuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis
Land van herkomst Nederland