Een sneetje donker meergranenbrood, besmeerd met boter en mosterd, belegd met dunne plakjes Hollandse geitenkaas en toefjes tuinkers, geserveerd op een kleurrijk bord met Mexicaanse patronen, omringd door schaaltjes mosterd en verse tuinkers, op een felgekleurd Mexicaans tafelkleed.

Hartig Meergranenbroodje met Hollandse Geitenkaas

Een snel en smaakvol broodje met Hollandse geitenkaas, mosterd en verse tuinkers. Perfect voor ontbijt, lunch of een tussendoortje.
Porties: 1 personen
Bereidingstijd: 4 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sneetje donker meergranenbrood
  • Boter of margarine
  • 1 tl mosterd
  • 4 dunne plakjes Hollandse geitenkaas
  • ½ bakje tuinkers

Instructies

  • Bestrijk het sneetje meergranenbrood met boter of margarine.
  • Smeer er een dunne laag mosterd overheen.
  • Leg 3-4 dunne plakjes Hollandse geitenkaas losjes op het brood.
  • Verdeel kleine toefjes tuinkers gelijkmatig over de geitenkaas.
  • Serveer direct en geniet van dit hartige broodje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een glas vers sinaasappelsap of een kopje koffie voor een compleet ontbijt.
Wijnadvies:
Bij dit hartige broodje past een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een frisse rosé.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 9 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch