Hartige Aardappelkoekjes
Latkes
Equipment
- messen
- grove rasp
- kommen
- lepels
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- Ruim koud water
- 35 g zelfrijzend bakmeel
- Een snufje zeezout
- 2 eidooiers
- 1 eiwit
- Frituurvet
Instructies
- Schil de aardappelen en rasp ze voorzichtig in een kom met koud water.
- Laat het vervolgens uitlekken door een fijne zeef (mousseline).
- Meng de geraspte aardappelen in een kom met het zelfrijzend bakmeel, zout en de eidooiers.
- Roer goed door en voeg het stijfgeslagen eiwit toe.
- Verhit het frituurvet en schep telkens een paar lepels van dit aardappelbeslag in de hete frituur.
- Bak ze goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik cakemeel en voeg wat vanillesuiker toe voor een zoetere variant.
Wentel de latkes na het bakken door een mengsel van kaneel en suiker voor extra smaak.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g