Hartige Aardappelkoekjes

Latkes
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • Ruim koud water
  • 35 g zelfrijzend bakmeel
  • Een snufje zeezout
  • 2 eidooiers
  • 1 eiwit
  • Frituurvet

Instructies

  • Schil de aardappelen en rasp ze voorzichtig in een kom met koud water.
  • Laat het vervolgens uitlekken door een fijne zeef (mousseline).
  • Meng de geraspte aardappelen in een kom met het zelfrijzend bakmeel, zout en de eidooiers.
  • Roer goed door en voeg het stijfgeslagen eiwit toe.
  • Verhit het frituurvet en schep telkens een paar lepels van dit aardappelbeslag in de hete frituur.
  • Bak ze goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gebruik cakemeel en voeg wat vanillesuiker toe voor een zoetere variant.
Wentel de latkes na het bakken door een mengsel van kaneel en suiker voor extra smaak.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 6 g | Vet: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Pannenkoeken
Land van herkomst Israel