Hartige krans met gehakt

Hartige krans met gehakt

Hartige krans met gehakt

Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 2 blikken croissantdeeg
  • 5 eetlepels pistachenootjes ongezouten
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 paprika in kleine stukjes
  • Snuf komijn
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf peper en zout
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 ei
  • 50 gram feta kaas

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Meng het gehakt met de stukjes paprika, teentje knoflook, snuf peper, zout, paprikapoeder, komijn, paneermeel en 3 eetlepels fijngehakte pistachenootjes.
  • Haal het croissant deeg uit de verpakking en maak de driehoeken los.
  • t glas in het midden van de bakplaat met bakpapier en leg daar de driehoeken croissant deeg op, overlap ze iets.
  • Verdeel het gehakt over het midden van de krans.
  • Kruimel er wat feta over.
  • Vouw de punten van het deeg over de vulling en druk iets onder de krans vast.
  • Bestrijk de bovenzijde met het los geklopte ei en bestrooi met de rest van de pistachenootjes.
  • Bak de krans ca. 20 minuten in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------