Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gr groene pasta penne beetgaar gekookt en uitgelekt
- 150 gr fijngesneden ham
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- Zout en peper naar smaak
- 4 eetlepels kippenbouillon
- 5 plakjes bladerdeeg
- Boter of olie om springvorm in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de gekookte en uitgelekte groene pasta met de fijngesneden ham, oregano, geraspte sinaasappelschil, zout, peper en kippenbouillon.
- Rol 5 plakjes bladerdeeg uit.
- Bekleed een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede met het deeg.
- Schep het pastamengsel op het deeg.
- Rol 3 plakjes bladerdeeg uit tot een cirkel van 20 cm doorsnede.
- Bedek de taart met het tweede deegplak en druk de randen goed op elkaar.
- Bak de pastataart in de voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 40 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke pastataart als bijgerecht of hoofdgerecht.
Combineer met een frisse salade en serveer met een glas Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g