Hartige Taart met Bloemkool en Broccoli
Equipment
- Taartvorm
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes deeg op het aanrecht en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
- Maak de bloemkool en broccoli schoon, verdeel ze in kleine roosjes en was ze.
- Kook de roosjes in ruim water met zout in 3-5 minuten beetgaar.
- Laat ze uitlekken in een vergiet.
- Bestuif het aanrecht met bloem.
- Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm.
- Vet de taartvorm in en bekleed deze met het deeg.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Verdeel de bloemkool- en broccoliroosjes over de bodem.
- Verkruimel de geitenkaas erover.
- Klop in een kom de eieren los met de roomkaas, een mespunt zout en peper.
- Schenk het eimengsel over de groenten in de taartvorm.
- Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten.
- Strooi het amandelschaafsel erover en bak de taart nog eens 15 minuten, tot hij goudbruin is.
- Serveer met een tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze hartige taart. De levendige zuren van de wijn zullen de romige geitenkaas en de groenten mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g