Hartige Taart met Spek, Kip en Witte Kool
Ingrediënten
- 50 g spekreepjes
- 3 eetlepels olie
- 2 uien gesnipperd
- 600 g panklare witte kool
- 3 eieren
- 6 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
- 250 g kipfilet in reepjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de spekreepjes op laag vuur tot ze knapperig zijn.
- Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Verhit in dezelfde koekenpan de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en witte kool gedurende 3 minuten.
- Voeg de spekreepjes weer toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Klop de eieren los met zout en peper naar smaak.
- Bekleed de bodem en zijkanten van een ingevette taartvorm met ontdooid bladerdeeg.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Verdeel het koolmengsel over het deeg en giet het losgeklopte ei erover.
- Leg de kipfiletreepjes op de taart en bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Bak de taart in het midden van de oven gedurende 25 minuten, tot deze gaar en lichtbruin is.
- Dek de taart de laatste 5 minuten af met aluminiumfolie.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Sugar: 1 g