Hartige Taart met Spek, Kip en Witte Kool

Hartige Taart met Spek, Kip en Witte Kool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g spekreepjes
  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 600 g panklare witte kool
  • 3 eieren
  • 6 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
  • 250 g kipfilet in reepjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de spekreepjes op laag vuur tot ze knapperig zijn.
  • Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Verhit in dezelfde koekenpan de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en witte kool gedurende 3 minuten.
  • Voeg de spekreepjes weer toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  • Klop de eieren los met zout en peper naar smaak.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van een ingevette taartvorm met ontdooid bladerdeeg.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Verdeel het koolmengsel over het deeg en giet het losgeklopte ei erover.
  • Leg de kipfiletreepjes op de taart en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende 25 minuten, tot deze gaar en lichtbruin is.
  • Dek de taart de laatste 5 minuten af met aluminiumfolie.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Varkensvlees