Hartverwarmende Wintergroentesoep met Knoflookcroutons en Oude Kaas
Ingrediënten
- 4 sneetjes volkoren bruinbrood zonder korst
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 g winterpeen in blokjes
- 2 stengels bleekselderij fijngesneden
- 1 liter vers groentesap of tomatensap
- 2 eetlepels boter
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 150 g broccoli in zeer kleine roosjes
- 100 g diepvries tuinerwten
- 250 g oude kaas in kleine blokjes
Instructies
- Snijd het brood in blokjes.
- Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit de sjalot 2 minuten.
- Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en roer goed door.
- Schenk het groentesap erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Verhit ondertussen in een koekenpan met antiaanbaklaag de boter.
- Meng het brood met knoflook en bak het op laag vuur al omscheppend goudbruin.
- Bestrooi de croutons met zout en peper naar smaak.
- Roer de broccoli en tuinerwten door de soep en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken, onafgedekt.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel deze over vier diepe borden.
- Verdeel de knoflookcroutons en blokjes oude kaas over de soep.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak, voor kinderen die niet van knoflook houden, eerst enkele croutons zonder knoflook.
Of gebruik eventueel kant-en-klare croutons.
Of gebruik eventueel kant-en-klare croutons.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g