Hartverwarmende Wintergroentesoep met Knoflookcroutons en Oude Kaas

Hartverwarmende Wintergroentesoep met Knoflookcroutons en Oude Kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 sneetjes volkoren bruinbrood zonder korst
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g winterpeen in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 liter vers groentesap of tomatensap
  • 2 eetlepels boter
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 150 g broccoli in zeer kleine roosjes
  • 100 g diepvries tuinerwten
  • 250 g oude kaas in kleine blokjes

Instructies

  • Snijd het brood in blokjes.
  • Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit de sjalot 2 minuten.
  • Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en roer goed door.
  • Schenk het groentesap erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Verhit ondertussen in een koekenpan met antiaanbaklaag de boter.
  • Meng het brood met knoflook en bak het op laag vuur al omscheppend goudbruin.
  • Bestrooi de croutons met zout en peper naar smaak.
  • Roer de broccoli en tuinerwten door de soep en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken, onafgedekt.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel deze over vier diepe borden.
  • Verdeel de knoflookcroutons en blokjes oude kaas over de soep.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Maak, voor kinderen die niet van knoflook houden, eerst enkele croutons zonder knoflook.
Of gebruik eventueel kant-en-klare croutons.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch