Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 375 gr patisserie bloem
- 250 gr donkere basterdsuiker
- ½ zakje bakpoeder
- ½ koffielepel natrium bicarbonaat
- ½ koffielepel speculaaskruiden
- 125 gr zachte boter
- 2 eieren gesplitst
- 10 ml water
- Paar druppels amandel extract
- Handvol amandelschaafsel
Instructies
- Doe alle droge ingrediënten, inclusief de amandelschilfers en het amandelpoeder, in een grote kom of Keukenmachine.
- Voeg een paar druppels amandel extract en de in blokjes gesneden boter toe.
- Als je een keukenrobot hebt, zet hem dan op de eerste stand en laat de machine langzaam draaien totdat de boter is opgenomen.
- Heb je geen keukenrobot, kneed dan met de hand totdat alles korrelig is.
- Voeg de eidooiers toe en kneed verder.
- Klop de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het deeg.
- Meng verder met de keukenrobot of met de hand.
- Voeg nu het water toe en kneed nog even verder.
- Verpak het deeg in plastic folie en laat het 24 uur rusten op een koele plaats of in de koelkast.
- Na 24 uur kneed je het deeg nogmaals door.
- Maak een lange dikke rol en snijd stukken af van ongeveer 2 à 2.
- 5 cm dik.
- Snijd deze schijven nogmaals doormidden en rol er met de hand rolletjes van.
- Leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier en strooi er wat amandelschilfers over.
- Plaats ze 5 cm uit elkaar zodat ze niet tegen elkaar aan plakken, omdat het deeg iets uitzet tijdens het bakken.
- Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Na het bakken haal je het bakpapier met de koekjes van de bakplaat en leg je de speculaas op een rooster om af te koelen.