Havermoutdelight Pannenkoekjes

gevulde zoete pannekoekjes
Porties: 4
Bereidingstijd: 55 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ruime pan
  • kommen
  • koekepan met dikke bodem
  • palet
  • mes
  • lepels
  • schotel

Ingrediënten

  • 350 g havermout
  • ½ liter water
  • 3 eieren
  • 25 g natuurlijke zoetstof bijvoorbeeld honing of ahornsiroop
  • Een snufje zeezout
  • 125 g volkorenmeel
  • Extra ongezouten boter
  • Suiker
  • Jam of stroop naar keuze

Optioneel:

  • Cornflakes even geweekt en minder bloem voor een knapperige textuur

Optioneel:

  • Gehakte walnoten of andere noten geserveerd met bruine basterdsuiker

Instructies

  • Laat de havermout weken in water.
  • Klop de eieren met de natuurlijke zoetstof en het zeezout tot het mengsel schuimig is.
  • Meng dit met de uitgelekte havermout (bij voorkeur met de havermout-wateroplossing).
  • Roer goed door en voeg ten slotte de volkorenmeel toe.
  • Voeg indien nodig wat extra water toe.
  • Bak met dit vrij dikke beslag op gebruikelijke wijze in een ruime hoeveelheid boter pannenkoekjes.
  • Serveer de pannenkoekjes met suiker, jam of stroop naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Varieer door cornflakes te gebruiken (even geweekt) en iets minder bloem toe te voegen voor een knapperige textuur.
Voeg gehakte walnoten of andere noten toe aan het beslag en serveer met bruine basterdsuiker voor extra crunch.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 11 g | Vet: 9 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk / Nederland / Schotland