Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 rollen Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- Boter om in te vetten
- 4 eieren
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 100 g suiker
- Rasp van 1 biologische citroen
- 50 g grof gehakte chocolade
- 50 g gehakte hazelnoten
- 30 g poedersuiker
- Gehakte chocolade als decoratie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200⁰C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Meng in een steelpan de eierdooiers, bloem, melk, suiker en citroenrasp.
- Verhit langzaam terwijl je blijft kloppen gedurende ongeveer 10 minuten.
- De custard zal dik genoeg zijn wanneer deze aan de achterkant van een lepel blijft plakken.
- Voeg de gehakte chocolade toe en roer tot deze gesmolten is.
- Laat de custard afkoelen.
- Rol het deeg uit en leg het in de ingevette taartvorm.
- Vul de vorm met de afgekoelde custard.
- Snijd een cirkel uit het andere deeg ter grootte van de bakvorm.
- Leg deze cirkel op de custard en druk de randen samen met de randen van het onderste deeg.
- Snijd figuurtjes uit het overgebleven deeg.
- Bestrijk de taart met ei en plak de figuurtjes erop.
- Snijd een kruisje in het midden van de taart om stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken en bestrijk ook de figuurtjes met ei.
- Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, tot deze gaar is.
- Bestrooi de afgekoelde taart met gehakte hazelnoten, witte chocoladesnippers en poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Hazelnoot Custardtaart past goed bij een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De frisse fruitige tonen van de wijn zullen de romige custard en de nootachtige hazelnoten mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 9 g | Vet: 22 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 27 g