Hazenpastei van G. J. Jordaan-Ebbinge
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Instructies
- Men neemt het rauwe vlees van de haas en snijdt het zeer fijn, vermengt het met 1 pond kalfsgehakt, 3 ons varkensgehakt en 2 ons dobbelsteentjes vers spek.
- Doe er vervolgens bij: 5 gehakte uien, 1 teentje knoflook, wat tijm, maijolijn, lepel zout, iets peper, kruidnagelpoeder, klein blikje truffels en een scheutje azijn.
- Laat dit tezamen vermengd een nacht overstaan.
- Doe het de volgende dag in weck-pasteiglazen omringd met lappen spek.
- Giet er een klein glas Madeira over en kook het ca. 3 uur.
- Of doe het in vuurvaste schotels, waarvan het deksel op de pot gekleefd wordt met een meelpapje.
- Laat het 2 a 3 uur in de warme oven.
- Op deze laatste manier kan men het 10 a 12 dagen bewaren.