Hazenpastei van G. J. Jordaan-Ebbinge

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Men neemt het rauwe vlees van de haas en snijdt het zeer fijn, vermengt het met 1 pond kalfsgehakt, 3 ons varkensgehakt en 2 ons dobbelsteentjes vers spek.
  • Doe er vervolgens bij: 5 gehakte uien, 1 teentje knoflook, wat tijm, maijolijn, lepel zout, iets peper, kruidnagelpoeder, klein blikje truffels en een scheutje azijn.
  • Laat dit tezamen vermengd een nacht overstaan.
  • Doe het de volgende dag in weck-pasteiglazen omringd met lappen spek.
  • Giet er een klein glas Madeira over en kook het ca. 3 uur.
  • Of doe het in vuurvaste schotels, waarvan het deksel op de pot gekleefd wordt met een meelpapje.
  • Laat het 2 a 3 uur in de warme oven.
  • Op deze laatste manier kan men het 10 a 12 dagen bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kalfsvlees / Varkensvlees / Vlees / Wild