Heerlijke Belgische biscuittaart

Belgische biscuittaart, gevuld met confituur en slagroom, afgewerkt met slagroom, hagelslag en vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen, gepresenteerd op een witte cakestandaard op een donker, rustiek houten tafelblad, met extra vers fruit verspreid, in zacht natuurlijk licht.

Heerlijke Belgische biscuittaart

Een lichte, luchtige Belgische biscuittaart, perfect voor elke gelegenheid.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
afkoeltijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • Snufje zout
  • 200 g suiker
  • ½ pakje vanillesuiker
  • 5 eierdooiers
  • 50 g bloem
  • 100 g aardappelzetmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Confituur naar keuze
  • 4 dl opgeklopte slagroom 40% vetgehalte
  • Hagelslag
  • Vers fruit naar keuze

Instructies

  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
  • Voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop verder tot stijve pieken.
  • Voeg de eierdooiers toe en klop opnieuw tot een luchtig mengsel.
  • Zeef de bloem, aardappelzetmeel en bakpoeder boven het ei-mengsel.
  • Spatel voorzichtig tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
  • Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.
  • Haal de biscuit direct uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  • Snijd de biscuit de volgende dag horizontaal doormidden.
  • Bestrijk de onderste laag met confituur en slagroom.
  • Leg de bovenste laag erop en bedek de hele taart met slagroom.
  • Garneer met hagelslag en vers fruit.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de taart met een kopje koffie of thee en voeg wat extra vers fruit toe voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse, mousserende wijn zoals een Belgische Cava of Franse Crémant combineert perfect met de zoete en romige smaak van deze biscuittaart.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Dessert - Nagerecht / Gebak / Taart
Land van herkomst België
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Verjaardag