Heerlijke luchtige biscuit
Een heerlijk luchtige biscuit die eenvoudig te maken is en perfect dient als basis voor een verscheidenheid aan desserts.
Equipment
- handmixer
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 4 eetlepels water
- 4 eidooiers
- 200 g suiker
- 75 g zelfrijzende bloem
- 75 g aardappelmeel
Instructies
- Klop de eiwitten met water in een schone, vetvrije kom tot ze lichtjes stijf zijn.
- Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen, totdat het mengsel glanst en stevig is.
- Voeg op lage snelheid de eidooiers één voor één toe en klop tot alles goed gemengd is.
- Spatel voorzichtig de gezeefde bloem en aardappelmeel onder het beslag tot alles goed vermengd is.
- Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven springvorm.
- Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 45 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat de biscuit afkoelen in de vorm voordat je deze uit de vorm haalt.
- Versier naar eigen smaak en geniet!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer de biscuit met verse aardbeien en een lichte slagroomlaag voor een feestelijke presentatie. Wijnadvies:
Een Moscato d'Asti is een uitstekende keuze om de delicate zoetheid van deze biscuit te benadrukken.
Garneer de biscuit met verse aardbeien en een lichte slagroomlaag voor een feestelijke presentatie. Wijnadvies:
Een Moscato d'Asti is een uitstekende keuze om de delicate zoetheid van deze biscuit te benadrukken.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 3 g | Vet: 1 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 20 g