Heerlijke Ontbijt Burrito
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 250 g snoeptomaatjes
- 1 pot witte bonen in tomatensaus 370 g
- 8 plakjes ontbijtspek 125 g, PLUS Puur van Smaak
- 6 eieren
- 1 tl Mexicaanse taco- en burritokruiden Euroma
- ½ bakje verse koriander
- 4 volkoren tortillawraps
- 100 g ijsbergsla melange
Instructies
- Bereid de ingrediënten voor:
- Halveer de snoeptomaatjes.
- Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een steelpan gedurende ca.
- 3 minuten op middelhoog vuur.
- Bak het spek:
- Verhit een koekenpan en bak het ontbijtspek in ca.
- 8 minuten krokant.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak het roerei:
- Roer de eieren los en roerbak ze op middelhoog vuur in het achtergebleven spekvet met de taco- en burritokruiden tot ze gestold zijn.
- Hak de koriander:
- Hak de verse koriander grof.
- Verwarm de wraps:
- Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bouw de burrito:
- Bestrooi de wraps royaal met ijsbergsla en gehalveerde tomaatjes.
- Verdeel de verwarmde witte bonen, het roerei en de gehakte koriander over de wraps.
- Rol de wraps voorzichtig op en zet vast met een cocktailprikker of wikkel er bakpapier omheen en bind vast met keukentouw.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vegatip:
Laat het spek achterwege en roer 4 el geraspte cheddar of oude kaas door het roerei.Liever vegan?
Vervang de eieren door 400 g in olijfolie gebakken, verkruimelde gerookte tofu (bijvoorbeeld Vivera).Wijnadvies:
Bij een ontbijt burrito past een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir goed. Voor een alcoholvrije optie is een glas verse sinaasappelsap of een lichte ijsthee ook heerlijk.Voedingswaarden
Calories: 570 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 3 mg | Sugar: 6 g