Heerlijke Stoofschotel met Lamsvlees en Groenten
Deze stoofschotel met malse lamslappen en een overvloed aan groenten is het ultieme comfort food. Met aardappelen, pompoen, courgette en meer, biedt dit gerecht een rijke, voedzame maaltijd die perfect is voor een gezellige familiediner.
Equipment
- Grote pan met deksel
- Keukenmes
- Kommetje voor maïzena
Ingrediënten
- 750 g in flinke blokken gesneden lamslappen
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- 1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei
- 1 schoongemaakte en in stukjes gesneden stengel bleekselderij
- 1 in plakjes gesneden wortel
- 1 eetlepel grofgehakte peterselie
- 1 laurierblad
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Mespuntje gemalen komijn
- Zout en peper naar smaak
- ± 7 dl water
- 500 g geschilde en in stukken gesneden aardappelen
- 250 g schoongemaakte en in stukjes gesneden pompoen
- 2 in plakjes gesneden courgettes
- 250 g schoongemaakte en gebroken sperziebonen
- 350 g maïskorrels uit blik uitgelekt
- 2 eetlepels maïzena
Instructies
- Doe de blokken lamsvlees, kleingesneden ui, prei, bleekselderij, wortel, gehakte peterselie, laurierblad, oregano, komijn en wat zout en peper in een grote pan.
- Voeg zoveel water toe dat alles net onder staat en breng het geheel aan de kook.
- Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 1 uur zachtjes koken.
- Voeg de stukken aardappel en pompoen toe en laat deze 10 minuten meekoken.
- Voeg de plakjes courgette en sperziebonen toe en laat alles nog eens 20 minuten zachtjes koken.
- Roer de maïskorrels door het vlees-groentemengsel en verwarm deze 5 minuten mee.
- Maak de maïzena aan met wat water in een kommetje en bind hiermee de stoofschotel tot de gewenste dikte.
- Serveer de stoofschotel in een diepe schaal en geniet van een rijke, smaakvolle maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een robuuste rode wijn zoals een Shiraz of Malbec.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g