Hemels Speculoosgebak
Equipment
- Taartvorm Ć 17 cm
Ingrediƫnten
Voor de bodem:
- 150 gram speculooskoekjes
- 50 gram roomboter
Voor de vulling:
- 250 gram roomkaas
- 140 milliliter slagroom
- 75 gram speculoospasta
- 60 gram poedersuiker
- 1 vanilleboon
Voor de topping:
- 90 gram speculoospasta
- 50 gram speculooskoekjes + 1 speculooskoekje voor decoratie
Instructies
- Smelt de roomboter in een pan op laag vuur.
- Zorg ervoor dat het alleen vloeibaar wordt en niet verkleurt.
- Haal het van de hittebron.
- Maal de speculooskoekjes fijn in een hakmolen.
- Bewaar een deel van de koekkruimels voor de topping.
- Meng de overige koekkruimels met de gesmolten roomboter.
- Roer goed door met een siliconen spatel.
- Bekleed de bodem en de randen van de taartvorm met bakpapier.
- Verdeel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem en druk stevig aan.
- Maak een hoge rand door de kruimels ook tegen de randen van de taartvorm aan te drukken.
- Zet de vorm in de koelkast om op te stijven.
- Halveer de vanilleboon en schraap het merg eruit.
- Meng de roomkaas met speculoospasta en het vanillemerg.
- Klop de slagroom op met de poedersuiker en spatel dit rustig door het speculoosmengsel.
- Giet het mengsel over de bodem in de taartvorm en zet het geheel minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.
- Smelt de speculoospasta voor de topping 30 seconden in de magnetron of op heel lage temperatuur in een pannetje.
- Giet de gesmolten speculoospasta over het Speculoosgebak en verdeel het gelijkmatig met behulp van een siliconen spatel.
- Maak het Speculoosgebak af door de overgebleven koekkruimels langs de
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit hemelse Speculoosgebak met een warme kop koffie of een glas melk.
Als je een bijpassend drankje wilt, probeer dan een romige cappuccino of een zoete dessertwijn zoals een Muscat.
Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 30 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 17 g