Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en plaats een muffinbakvorm met losse muffinvormpjes erin.
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Zet alle ingrediënten in de juiste hoeveelheid klaar op kamertemperatuur.
Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, zout, kaneel, bakpoeder en baking soda.
In een andere kom mix je de suiker, boter, karnemelk en de eieren.
Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en roer met een spatel tot het net is opgenomen (niet te lang mengen om overwerken te voorkomen).
Voeg 3/4 van de gehakte chocolade toe aan het beslag en roer het door.
Vul de muffinvormpjes gelijkmatig met het beslag (ongeveer 2/3 vol per cupje).
Strooi de overgebleven stukjes chocolade over de bovenkant.
Bak ongeveer 18 minuten.
Een satéprikker moet er droog uitkomen.
Laat afkoelen op een rooster en bewaar in een trommel of vershoudfolie (niet in de koelkast om uitdroging te voorkomen!
).