Hemelse Croissantwafels met Aardbeien en Slagroom

Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg normaal
  • 500 gram verse aardbeien
  • 250 milliliter slagroom
  • 120 gram ongezouten pistachenoten
  • 6 muntblaadjes
  • 1 theelepel suiker
  • Poedersuiker
  • Stroop

Instructies

  • Klop de slagroom op met suiker totdat het stijf is.
  • Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een brede ronde spuitmond.
  • Was de aardbeien en verwijder de groene kroontjes.
  • Halveer ze vervolgens.
  • Pel de pistachenoten en hak ze grof.
  • Verhit het wafelijzer.
  • Open het blik met croissantdeeg en rol de croissants op zoals aangegeven op de verpakking.
  • Plaats het deeg in het wafelijzer.
  • Zorg ervoor dat de croissants voldoende ruimte hebben om te groeien.
  • Open het wafelijzer wanneer de croissants lichtbruin zijn.
  • Serveer de warme croissantwafels met een toefje opgeklopte slagroom, verse aardbeien, gehakte pistachenoten en een paar blaadjes gewassen munt.
  • Naar keuze kun je de croissantwafels bestrooien met poedersuiker of serveren met stroop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een licht mousserende wijn zoals een Prosecco past goed bij dit feestelijke ontbijt of brunchgerecht. De verfrissende bubbels vormen een mooie tegenhanger voor de zoete en romige elementen van de croissantwafels en de slagroom.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 25 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Ontbijt