Hemelse Koffiemisu
Equipment
- Garde (of keukenmixer met garde)
Ingrediënten
- 50 milliliter slagroom
- 50 gram mascarpone
- 3 lange vingers
- 1 espresso
- 1 snufje cacao
- 1 theelepel kristalsuiker
Instructies
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en de kristalsuiker op tot een luchtige massa.
- Dit gaat het gemakkelijkst met een keukenmixer met garde.
- Breek een lange vinger en leg deze op de bodem van een breed serveerglas.
- Schep de helft van het slagroom-mascarpone mengsel op de lange vingers.
- Breek indien nodig de overgebleven lange vingers en leg deze bovenop het mengsel.
- Schep de rest van het mengsel erbovenop.
- Zet het glas onder je koffieapparaat en bereid een espresso.
- Giet de verse espresso voorzichtig over de Koffiemisu in het glas.
- Verspreid met behulp van een zeefje een snufje cacao gelijkmatig over de bovenkant van de Koffiemisu.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze decadente Koffiemisu met een glas zoete dessertwijn zoals een Vin Santo uit Italië. De rijke smaak van de wijn en de subtiele zoetheid vullen de romigheid van de mascarpone en de bittere tonen van de espresso perfect aan.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal