Hemelse Pruimencakejes

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 ml yoghurt
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 40 gram maïzena
  • Mespunt geraspte gember
  • 65 gram bloem
  • Ahornsiroop
  • Kwetsen of blauwe pruimen, in stukjes gesneden
  • Boter om in te vetten

Optioneel:

  • crème fraîche voor het serveren

Instructies

  • Bestrijk de timbaaltjes met boter om te voorkomen dat de cakejes blijven kleven.
  • Meng in een kom de yoghurt met eieren, suiker en vanillesuiker.
  • Voeg vervolgens het bakpoeder, maïzena, gember en bloem toe en spatel alles goed door elkaar.
  • Schenk een klein beetje ahornsiroop in elk timbaaltje en leg daarbovenop een laagje in stukjes gesneden pruimen of kwetsen.
  • Giet het beslag over de pruimen en dek de timbaaltjes af met huishoudfolie.
  • Plaats de timbaaltjes in een stoomovenpan met gaatjes en zet deze in de stoomoven.

Functie: Stomen

  • Temperatuur: 100 °C
  • Duur: 35 minuten
  • Laat de cakejes afkoelen tot ze lauw zijn voordat je ze uit de timbaaltjes stort.
  • Serveer de pruimencakejes op dessertbordjes, eventueel met een lepel crème fraîche en een compote van blauwe pruimen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een extra feestelijke toets kun je deze pruimencakejes serveren met een bolletje vanille-ijs en een scheutje ahornsiroop.
Als wijnadvies, probeer een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti voor een heerlijke combinatie met dit zoete nagerecht.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht