Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g aardappels
- 100 g roomboter
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen in een pan met ruim water tot ze goed gaar zijn.
- Stamp de gekookte aardappelen samen met de roomboter tot een fijne puree.
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Schraap de puree door een zeef voor een extra zachte en romige structuur.
- Let op: gebruik geen blender, omdat dit de structuur van de puree kan veranderen.
- Serveer de romige aardappelpuree direct en geniet van de heerlijke smaak!
Notities / Tips / Wijnadvies
Variaties:
Voor een knapperige korst, doe de puree in een ovenschaal en plaats deze onder een hete grill tot de bovenkant goudbruin is. Voor een Grieks tintje kun je 50 g feta en 50 g gehakte olijven toevoegen aan de puree en goed mengen.Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van deze aardappelpuree.Voedingswaarden
Calories: 640 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 50 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g