Hemelse Soufflé van Spijs en Mascarpone

Soufflé van spijs en mascarpone

Hemelse Soufflé van Spijs en Mascarpone

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram spijs
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 30 gram suiker
  • 3 eidooiers
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eiwitten
  • 2 eetlepels gehakte amandelen
  • Boter voor het invetten van de soufflépotjes

Instructies

  • Verwarm de stoomoven voor op 95ºC.
  • Roer de spijs glad met het sinaasappelsap.
  • Meng de suiker en eidooiers erdoor, gevolgd door de mascarpone.
  • Roer goed tot alles glad is.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig samen met de gehakte amandelen door het mascarponemengsel.
  • Vet 4 soufflépotjes in met boter en vul ze voor ongeveer 2/3 met het mengsel.
  • Dek ze af met huishoudfolie.
  • Plaats de potjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom gedurende 25 minuten op 95ºC.
  • Serveer de soufflé direct nadat deze uit de oven komt, aangezien deze iets zal inzakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

De soufflé zal wat inzakken, dus serveer hem direct.
Als wijnadvies, probeer een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Sauternes voor een perfecte combinatie

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------