Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Taartvorm Ø 24 cm
- handmixer
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 3 appels Elstar/Jonagold, dun gesneden
- 120 g suiker
- 120 g roomboter
- 120 g amandelmeel
- 2-3 tl gemalen kaneel
- 2 el suiker
- 2 eieren
- 2 el abrikozenjam
- 1 el water
- 1 el boter om in te vetten
- 1 ei geklutst (om te bestrijken)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
- Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van Ø 24 cm (je kunt ook het bakpapier gebruiken dat bij het deeg zit; invetten is dan niet nodig).
- Klop de zachte boter met een handmixer op hoge snelheid tot het luchtig is.
- Voeg de eieren en een deel van de suiker toe terwijl je blijft kloppen.
- Voeg vervolgens de rest van de suiker en het amandelmeel toe en mix op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
- Giet het mengsel over de bodem van het deeg.
- Meng de appelschijfjes met kaneel en suiker en bedek de vulling dakpansgewijs van buiten naar binnen.
- Bestrijk de rand van het deeg met geklutst ei en bak de taart in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten, of tot de vulling stevig is en het deeg goudbruin is.
- Verwarm de abrikozenjam met water en bestrijk de warme taart ermee na het bakken.
- Serveer warm of op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij deze appeltaart met amandelvulling.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 7 g | Vet: 22 g | Sugar: 28 g