Herfstsalade met Gebakken Ricotta, Gerookte Kip en Witlof
Equipment
Ingrediënten
- 250 g ricotta
- 2 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel tijm
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 3 sjalotten gesnipperd
- 1 eetlepel rode-wijnazijn
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 100 g gerookte kipfilet fijngesneden
- 2 bospeentjes geraspt
- 2 struikjes witlof
- 1 zak veldsla 75 g
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Roer de ricotta in een kommetje los met de slagroom en breng op smaak met zout en peper.
- Schep het ricottamengsel in een ovenschaal, strooi de tijm erover en besprenkel met enkele druppels olijfolie.
- Bak de ricotta in het midden van de oven goudgeel in ongeveer 20 minuten.
- Marineer de gesnipperde sjalotten in de rode-wijnazijn met zout en peper gedurende 5 minuten.
- Roer vervolgens de mosterd erdoor en voeg de rest van de olijfolie toe.
- Meng de gerookte kip en geraspte bospeen door de dressing.
- Haal de gebakken ricotta uit de oven en laat deze even afkoelen.
- Haal de blaadjes witlof los en halveer ze in de lengte.
- Verwijder eventueel de worteltjes van de veldsla.
- Meng in een kom de veldsla met de witlof en de helft van het kipmengsel.
- Verdeel de salade over de borden, schep de gebakken ricotta erop en lepel de rest van het kipmengsel eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De frisse en fruitige smaken van de wijn zullen de verschillende elementen van de salade mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 325 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 18 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g