Het gehakt van tante Mien

Een 100 jaar oud recept uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pond kalfsgehakt
  • ½ pond oud brood
  • 5 eieren
  • melk
  • boter
  • zout
  • nootmuskaat.

Instructies

  • Het brood weken in ruim melk.
  • Zout, noot en de 5 goed geklopte eieren erdoor werken en dan het gehakt.
  • In een vuurvaste schotel een flink stuk boter laten smelten, het gehakt erin doen en begieten met wat melk en losgeklopt ei.
  • In de oven bruin en gaar laten worden onder geregeld begieten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Koud serveren met sla of als broodbelegging.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees