Hollands meerzadenbroodje met kaas
Ingrediënten
- 2 meerzadenbroodjes
- 2 el halvarine margarine
- 2 el abrikozenjam
- 1 el mosterd
- 4 plakjes mosterdkaas
- 0.5 bakje tuinkers
Instructies
- Roer in een kommetje de halvarine of margarine, abrikozenjam en mosterd door elkaar.
- Snijd de meerzadenbroodjes open en besmeer de snijvlakken royaal met het mengsel.
- Snijd de korstjes van de kaas en vouw de plakjes losjes dubbel.
- Leg een plakje kaas op de onderkanten van de broodjes.
- Verdeel de tuinkers erover en leg er weer een plakje kaas losjes dubbelgevouwen op.
- Leg hierop de bovenkanten van de broodjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerkingen:
Dit heerlijke meerzadenbroodje met kaas en een verrassende abrikozen-mosterdspread is een smakelijke keuze voor ontbijt of lunch.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit broodje.
Voedingswaarden
Calories: 357 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 17 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 10 g