Hollandse bonensalade

Hollandse bonensalade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ l pot witte bonen
  • 2 hard gekookte eieren
  • 1 kleine ui
  • 2 knolselderij plakken
  • 200 g belegen kaas
  • 1 deciliter yoghurt
  • ½ citroen het sap er van
  • zout
  • peper
  • worcestershiresaus
  • paprikapoeder
  • aromazout
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Instructies

  • Laat de witte bonen uitlekken.
  • Snijd de gepelde eieren fijn, snipper de gepelde ui en snijd de gewassen plakken knolselderij in zeer dunne reepjes. Blancheer ze en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd de kaas in kleine dobbelsteentjes.
  • Vermeng de yoghurt met het citroensap en breng hem op smaak met de overige ingrediënten, maar houd wat van de peterselie achter.
  • Schep alles door het sausje en serveer de salade in een glazen schaal.
  • Garneer met de resterende peterselie en geef de salade bij de lunch.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland