Hollandse Haring Club Sandwich

Hollandse Haring Club Sandwich

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 sneetjes wit-casinobrood
  • 4 maatjesharingen elk 2 stuks
  • 1 bakje tuinkers biologisch
  • 50 g verse roomkaas naturel
  • 37½ g veldsla met bietjes
  • ½ eetlepel Zaanse mosterd

Instructies

  • Snijd de korsten van de sneetjes brood en rooster het brood in de broodrooster.
  • Verdeel elke maatjesharing in de lengte in 2 filets.
  • Knip de tuinkers van het bed.
  • Roer de mosterd en de helft van de tuinkers door de roomkaas.
  • Besmeer 4 sneetjes brood aan 1 kant dun met de mosterdcrème.
  • Snijd alle sneetjes brood diagonaal door.
  • Beleg de besmeerde brooddriehoekjes met de veldsla en uitjes (uit de verpakking van de maatjesharing) en leg op elke driehoek 1 haringfilet.
  • Leg steeds 2 belegde driehoekjes op elkaar en dek af met een onbesmeerd brooddriehoekje.
  • Druk de stapeltjes iets aan en steek ze vast met een vlaggetje (optioneel).
  • Zet de clubsandwiches op de borden en bestrooi met de rest van de tuinkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Hollandse Haring Club Sandwich is heerlijk te combineren met aardappelchips.

Wijnadvies:

Voor een perfecte lunchervaring, serveer met een verfrissend glas koud bier of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 14 g | Vet: 13 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 1.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken