Hollandse Haring Club Sandwich
Equipment
- Vlaggetjes (optioneel)
Ingrediënten
- 6 sneetjes wit-casinobrood
- 4 maatjesharingen elk 2 stuks
- 1 bakje tuinkers biologisch
- 50 g verse roomkaas naturel
- 37½ g veldsla met bietjes
- ½ eetlepel Zaanse mosterd
Instructies
- Snijd de korsten van de sneetjes brood en rooster het brood in de broodrooster.
- Verdeel elke maatjesharing in de lengte in 2 filets.
- Knip de tuinkers van het bed.
- Roer de mosterd en de helft van de tuinkers door de roomkaas.
- Besmeer 4 sneetjes brood aan 1 kant dun met de mosterdcrème.
- Snijd alle sneetjes brood diagonaal door.
- Beleg de besmeerde brooddriehoekjes met de veldsla en uitjes (uit de verpakking van de maatjesharing) en leg op elke driehoek 1 haringfilet.
- Leg steeds 2 belegde driehoekjes op elkaar en dek af met een onbesmeerd brooddriehoekje.
- Druk de stapeltjes iets aan en steek ze vast met een vlaggetje (optioneel).
- Zet de clubsandwiches op de borden en bestrooi met de rest van de tuinkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Hollandse Haring Club Sandwich is heerlijk te combineren met aardappelchips.
Wijnadvies:
Voor een perfecte lunchervaring, serveer met een verfrissend glas koud bier of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 14 g | Vet: 13 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 1.5 g