Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 vastkokende aardappelen
- 2 haringen
- 1 kleine ui fijngehakt
- 3 augurken zoet zuur fijngehakt
- 1 kleine appels fijngehakt
- 1 hardgekookt ei fijngehakt
- 3 ongekookte rode bietjes
- 2 flinke eetlepels mayonaise
- flinke scheut kookroom
- peterselie fijngehakt
- zout en peper
- Rauwe bietjes hebben een heel andere smaak dan gekookte vinden wij en zijn lekker knapperig!
Instructies
- Schil de aardappelen en snij deze in kleine dobbelsteentjes.
- Kook de aardappelen 5 minuten, giet af en laat afkoelen.
- Snij de haringen in stukjes.
- Schil de bietjes en snij ze in kleine blokjes.
- Als alles is kleingesneden/gehakt doe je alles in een schaal.
- Meng de mayonaise met de room – net zoveel room als nodig is om het smeuïg te maken.
- Voeg wat zout en peper toe en wat gehakte peterselie.
- Meng het mayonaisemengsel met alle andere ingrediënten door elkaar en laat alles ca. 2 uur in de koelkast opstijven.
- Vindt je mayonaise en room te vet gebruik dan gewoon olie en azijn .
- Mosterd en/of mierikswortel smaakt ook lekker bij beide varianten.
- Lekker met stokbrood
