Hollandse Haringsalade met rauwe bietjes

Hollandse Haringsalade met rauwe bietjes

Hollandse Haringsalade met rauwe bietjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 vastkokende aardappelen
  • 2 haringen
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 3 augurken zoet zuur fijngehakt
  • 1 kleine appels fijngehakt
  • 1 hardgekookt ei fijngehakt
  • 3 ongekookte rode bietjes
  • 2 flinke eetlepels mayonaise
  • flinke scheut kookroom
  • peterselie fijngehakt
  • zout en peper
  • Rauwe bietjes hebben een heel andere smaak dan gekookte vinden wij en zijn lekker knapperig!

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij deze in kleine dobbelsteentjes.
  • Kook de aardappelen 5 minuten, giet af en laat afkoelen.
  • Snij de haringen in stukjes.
  • Schil de bietjes en snij ze in kleine blokjes.
  • Als alles is kleingesneden/gehakt doe je alles in een schaal.
  • Meng de mayonaise met de room – net zoveel room als nodig is om het smeuïg te maken.
  • Voeg wat zout en peper toe en wat gehakte peterselie.
  • Meng het mayonaisemengsel met alle andere ingrediënten door elkaar en laat alles ca. 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Vindt je mayonaise en room te vet gebruik dan gewoon olie en azijn .
  • Mosterd en/of mierikswortel smaakt ook lekker bij beide varianten.
  • Lekker met stokbrood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis