Hollandse Roerbakschotel met Krieltjes
Equipment
Ingrediënten
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 700 g krieltjes
- 300 g half-om-half gehakt
- 450 g sperziebonen diepvries
- 1 zakje mix voor groenteroerbakgerecht sperziebonen-kip, 43 g
Instructies
- Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de krieltjes gedurende 15 minuten goudbruin.
- Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak het gehakt rul.
- Voeg de sperziebonen, paprika en ui toe aan het gehakt en roerbak gedurende 8 minuten.
- Roer de mix voor groenteroerbakgerecht en 400 ml water door de groenten en het gehakt.
- Breng aan de kook.
- Laat nog 7 minuten sudderen terwijl je af en toe roert.
- Serveer de krieltjes met het roerbakgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze roerbakschotel kan goed worden geserveerd met een frisse groene salade.
Een licht en fruitig rood of wit wijntje past goed bij dit gerecht. Denk aan een Pinot Noir voor rood of een Sauvignon Blanc voor wit.
Een licht en fruitig rood of wit wijntje past goed bij dit gerecht. Denk aan een Pinot Noir voor rood of een Sauvignon Blanc voor wit.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g