Honing-Omelet met Aardbeien

Honing-Omelet met Aardbeien

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Kleine koekenpan met antiaanbaklaag (doorsnede 20 cm)

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 250 g aardbeien in plakjes
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 25 g boter
  • 150 g verse roomkaas naturel
  • 2-3 eetlepels gestampte muisjes

Instructies

  • Was de citroen goed, rasp de schil en pers de helft van de vrucht uit (de andere helft wordt niet gebruikt).
  • Meng in een kom de plakjes aardbeien met 1 eetlepel citroensap.
  • Klop in een maatbeker de eieren los met melk, citroenrasp, honing en een snufje zout.
  • Verhit een klontje boter in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag (doorsnede 20 cm) en giet een kwart van het eimengsel in de pan.
  • Laat het uitvloeien over de bodem.
  • Bak de omelet tot de bovenkant bijna droog is.
  • Schuif de omelet op een warm bord en houd het warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal dit proces nog 3 keer voor de overige omeletten.
  • Besmeer elke omelet royaal met roomkaas.
  • Verdeel de gemarineerde aardbeien over de onderste helft van elke omelet en vouw de omeletten dubbel.
  • Bestrooi met gestampte muisjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Serveer deze honing-omelet met aardbeien met licht geroosterde plakjes cake of suikerbrood voor een heerlijk dessert.

Wijnadvies:

Als wijnadvies past een lichte dessertwijn zoals een Muscat of een Riesling goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Dessert - Nagerecht / Ei / Lunch
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch