Honing-Omelet met Aardbeien
Equipment
- Kleine koekenpan met antiaanbaklaag (doorsnede 20 cm)
Ingrediënten
- 1 citroen
- 250 g aardbeien in plakjes
- 6 eieren
- 3 eetlepels melk
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 25 g boter
- 150 g verse roomkaas naturel
- 2-3 eetlepels gestampte muisjes
Instructies
- Was de citroen goed, rasp de schil en pers de helft van de vrucht uit (de andere helft wordt niet gebruikt).
- Meng in een kom de plakjes aardbeien met 1 eetlepel citroensap.
- Klop in een maatbeker de eieren los met melk, citroenrasp, honing en een snufje zout.
- Verhit een klontje boter in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag (doorsnede 20 cm) en giet een kwart van het eimengsel in de pan.
- Laat het uitvloeien over de bodem.
- Bak de omelet tot de bovenkant bijna droog is.
- Schuif de omelet op een warm bord en houd het warm onder aluminiumfolie.
- Herhaal dit proces nog 3 keer voor de overige omeletten.
- Besmeer elke omelet royaal met roomkaas.
- Verdeel de gemarineerde aardbeien over de onderste helft van elke omelet en vouw de omeletten dubbel.
- Bestrooi met gestampte muisjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze honing-omelet met aardbeien met licht geroosterde plakjes cake of suikerbrood voor een heerlijk dessert.
Wijnadvies:
Als wijnadvies past een lichte dessertwijn zoals een Muscat of een Riesling goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 10 g