Honingkruidnoten Taaitaai

Porties: 40 taaitaai figuurtjes
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g bloemenhoning
  • 2 eieren
  • 350 g gezeefde bloem
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels appel-kaneel suikerparels of culisuiker

Instructies

  • In een mengkom de honing en 1 ei door elkaar roeren.
  • In een andere kom de bloem met kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder, en een mespunt zout omscheppen.
  • Het bloemmengsel met een houten lepel door het honingmengsel roeren tot er een samenhangend geheel ontstaat.
  • Bestuif je handen met bloem en kneed het deeg tot een bal.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik.
  • Steek figuurtjes uit met vormpjes en leg ze op de bakplaat.
  • Klop het overgebleven ei los en bestrijk het deeg ermee.
  • Strooi suikerparels erop en druk ze lichtjes aan.
  • Bak de taaitaai in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten, tot ze bruin en gaar zijn.
  • Laat de taaitaai figuurtjes op een rooster afkoelen.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 1 g | Vet: 0.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas