Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Honingkruidnoten Taaitaai
Porties:
40
taaitaai figuurtjes
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
bloemenhoning
▢
2
eieren
▢
350
g
gezeefde bloem
▢
1
eetlepel
kaneelpoeder
▢
1
theelepel
kardemom
▢
1
theelepel
gemalen nootmuskaat
▢
1
theelepel
kruidnagelpoeder
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
3
eetlepels
appel-kaneel suikerparels of culisuiker
Instructies
In een mengkom de honing en 1 ei door elkaar roeren.
In een andere kom de bloem met kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder, en een mespunt zout omscheppen.
Het bloemmengsel met een houten lepel door het honingmengsel roeren tot er een samenhangend geheel ontstaat.
Bestuif je handen met bloem en kneed het deeg tot een bal.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik.
Steek figuurtjes uit met vormpjes en leg ze op de bakplaat.
Klop het overgebleven ei los en bestrijk het deeg ermee.
Strooi suikerparels erop en druk ze lichtjes aan.
Bak de taaitaai in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten, tot ze bruin en gaar zijn.
Laat de taaitaai figuurtjes op een rooster afkoelen.
Voedingswaarden
Calories:
80
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
0.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas