Huevos rancheros

Huevos rancheros

Is een ontbijtgerecht dat bestaat uit eieren geserveerd in de stijl van het traditionele grote middagmaal op landelijke Mexicaanse boerderijen.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 1 geroosterde paprika pot
  • 25 gram chorizo of salami
  • 1 eetlepel olie
  • Paprikapoeder
  • ½ blik tomatenblokjes
  • Peterselie
  • 4 eieren

Instructies

  • Warm de oven voor pop 200° C.
  • Maak de ui, de knoflook, de Spaanse peper en de paprika schoon.
  • Verwijder van de peper de pitjes.
  • Snijd de ui en de knoflook in snippers, de peper in stukjes en de paprika in blokjes.
  • Snijd de geroosterde paprika in stukjes.
  • Snijd de chorizo klein.
  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook zacht.
  • Voeg de peper, de beide paprika’s, de chorizo, het paprikapoeder
  • en de tomaten met vocht toe.
  • Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  • Maak de saus op smaak met peterselie en wat zout.
  • Doe de saus in een ovenvaste schaal.
  • Maak in de saus steeds een kuiltje en breek hierin een ei.
  • Laat de eieren in de hete oven in ca. 10 minuten stollen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met volkorenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Ontbijt
Land van herkomst Mexico