Hummus
Dit recept biedt een eenvoudige manier om zelf heerlijke hummus te maken. Serveer het met trots op een feestelijke bijeenkomst of als bijgerecht. Smakelijk eten!
Equipment
Ingrediënten
- 1 groot blik kikkererwten uitgelekt (ongeveer 500 gram)
- 1 eetlepel tahini sesampasta
- 125 ml water ongeveer, naar eigen inzicht
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- Sap van 2 citroenen
- Zout naar smaak
- Olijfolie
- Peper naar smaak
- Paprikapoeder naar smaak
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een blender of keukenmachine.
- Voeg naar smaak een beetje komijnpoeder toe.
- Mix alles goed door elkaar.
- Voeg op het laatste moment de olijfolie toe en mix opnieuw tot een glad mengsel.
- Proef de hummus en pas de smaak aan met extra zout, peper of citroensap indien nodig.
- Serveer de hummus in een mooi schaaltje, bestrooi met paprikapoeder en decoreer met een blaadje munt of koriander.
- Geniet van de hummus met lekker Marokkaans brood, stokbrood of voeg wat partjes tomaat/komkommer toe als bijgerecht.