Hutspot Bitterballen met Ingelegde Ui
Ingrediënten
- 80 gram kruimige aardappelen
- 80 gram gegaard stoofvlees
- 60 milliliter koude groentebouillon
- 40 gram wortel
- 12 gram bloem voor roux
- 12 gram roomboter voor roux
- 10 gram roomboter voor wortel
- 10 milliliter sinaasappelsap
- 1 blaadje gelatine
- 1 steranijs
- Peper
- Zout
- 200 gram bloem voor paneren
- 200 gram paneermeel
- 3 eiwitten
- 75 milliliter azijn voor ingelegde ui
- 75 milliliter water voor ingelegde ui
- 1 rode ui voor ingelegde ui
- 1 theelepel suiker voor ingelegde ui
- Frituurolie
Instructies
- Snipper de rode ui en leg deze in een kommetje met water, natuurazijn en suiker.
- Laat afgedekt staan tot gebruik.
- Maak een roux door roomboter te verwarmen in een steelpan en hier bloem aan toe te voegen.
- Laat de bloem op lage temperatuur garen.
- Voeg vervolgens koude groentebouillon, zout en peper toe.
- Haal van het vuur en laat 2 minuten staan.
- Roer dan de gelatine erdoor.
- Schil en snijd de wortel in kleine blokjes.
- Smelt roomboter in een pan en voeg wortel, steranijs en sinaasappelsap toe.
- Laat op lage temperatuur garen.
- Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes.
- Kook gaar in gezouten water en giet af.
- Prak de gekookte aardappelen en meng met de ingelegde rode ui, geglaceerde wortelblokjes, stoofvlees en roux.
- Maak hier 13 balletjes van en zet ze 1 uur in de vriezer.
- Verwarm de friteuse voor op 175 graden Celsius.
- Paneer de Hutspot Bitterballen in de volgorde: bloem, eiwit, paneermeel, eiwit, paneermeel.
- Zorg ervoor dat de bitterballen overal goed bedekt zijn met paneermeel.
- Frituur de bitterballen ongeveer 3 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de smaken van de hutspot bitterballen. De fruitigheid en zachtheid van de wijn vullen de hartige smaak van het gerecht aan.Voedingswaarden
Serving: 4 bitterballen | Calories: 220 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 9 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g