Hutspot met runderlapjes
AllerHande 1996
Ingrediënten
- 500 g magere runderlapjes
- 2 theelepels kerriepoeder
- peper zout,
- 25 g boter of margarine,
- 1 eetlepel azijn
- 1 kilo aardappels zeer kruimig,
- 1 kilo hutspotgroente panklare
- ½ eetlepel kruidenbouillonpoeder
Instructies
- Vlees in 4 gelijke stukken snijden.
- Bestrooien met kerriepoeder, zout en peper.
- In braadpan boter verhitten en vlees in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren.
- Azijn en 2 dl water toevoegen.
- Vlees afgedekt in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar stoven, af en toe keren.
- Intussen aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
- Aardappels en hutspotgroente aan vlees toevoegen en afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar koken.
- Vlees uit pan nemen en op bord leggen.
- Aardappels en groente boven kom afgieten.
- Met pureestamper aardappels en groente fijnstampen.
- Zoveel stoofvocht toevoegen tot smeuïge stamppot ontstaat.
- Op smaak brengen met bouillonpoeder en peper.
- Op halfhoog vuur al omscheppend in ca. 2 minuten door en door heet laten worden.
- Vlees op stamppot leggen.