Hutspot op z'n Gents

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr spek
  • 1 varkensoor -poot en -staart
  • 1 ossestaart
  • 250 gr kalfsborst
  • 1 runderschenkel
  • 1 kalfsschenkel
  • 500 gr schapeschouder
  • peper
  • zout
  • 4 grote wortelen
  • 1 bloemkool
  • 2 preien
  • 1 selder
  • 3 rapen
  • 250 gr spruiten
  • ½ savooiekool
  • 4 grote uien
  • 200 gr varkensworst
  • 25 gr boter

Instructies

  • Zet het vlees in ruim water en laat het even koken.
  • Giet het water weg en spoel alles met koud water af.
  • Zet het vlees weer op met water en peper en zout en laat alles 2½ uur koken.
  • Maak de groenten schoon en snijd ze in gelijke stukken.
  • Voeg alle groenten toe en laat ze een half uur koken.
  • Voeg nu de worst erbij en bak de worst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op met mosterd en gekookte aardappelen of brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst België