Huzarensalade met bietjes en haring

Porties: 8
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 gekookte bietjes schoongemaakt
  • 1 kg huzarensalade
  • 2 eetlepels geraspte mierikswortel potje
  • 1 appel Elstar, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels verse dille fijngeknipt
  • 1 zakje knoflookbieslook 20 g, fijngeknipt
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 zoute haringen

Instructies

  • Met kaasschaaf bietjes in plakjes schaven, plakjes op keukenpapier laten uitlekken.
  • In kom huzarensalade met mierikswortel, appel, 1 eetlepel dille en driekwart van bieslook door elkaar scheppen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Springvormrand (zonder bodem) op platte ronde schaal zetten.
  • Rand aan binnenkant bedekken met plakjes biet, die elkaar dakpansgewijs overlappen.
  • Helft van huzarensalade uitstrijken over bodem van schaal.
  • Laag bedekken met plakjes biet.
  • Rest van huzarensalade erover uitstrijken.
  • Zoute haringen droogdeppen met keukenpapier en in blokjes snijden.
  • Haring over huzarensalade verdelen en peper erboven malen.
  • Rest van dille en bieslook erover strooien.
  • Voor het serveren rand van springvorm verwijderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Oppassen voor kleur:
Maak deze huzarensalade niet al te lang van tevoren, niet langer dan 2 uur voor het serveren. Als de huzarensalade langer staat, gaan de bietjes kleur afgeven aan de salade.

Voedingswaarden

Calories: 215 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 15 g | Vet: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis