IJsmousse van frambozen en kriekbier

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • dl slagroom
  • 1 flesje Kriekbier 2½ dl
  • ½ citroen het sap er van
  • 100 gr suiker of meer of minder naar smaak
  • ½ dl kirsch
  • 300 gr frambozen

Instructies

  • Breng de frambozen met het Kriekbier, het citroensap en de helft van de suiker aan de kook en kook de massa onder flink kloppen met de garde even door.
  • Laat de frambozenpulp afkoelen.
  • Sla de slagroom met de rest van de suiker stijf.
  • Spatel de geslagen room door het frambozenmengsel, als dat koud is.
  • Voeg tenslotte de kirsch toe en laat het ijs in de diepvries opstijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van verse frambozen kunt u ook diepvriesframbozen of zelfs frambozenjam
gebruiken.
In het laatste geval kan de hoeveelheid toegevoegde suiker wel minder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst België