Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2½ dl slagroom
- 1 flesje Kriekbier 2½ dl
- ½ citroen het sap er van
- 100 gr suiker of meer of minder naar smaak
- ½ dl kirsch
- 300 gr frambozen
Instructies
- Breng de frambozen met het Kriekbier, het citroensap en de helft van de suiker aan de kook en kook de massa onder flink kloppen met de garde even door.
- Laat de frambozenpulp afkoelen.
- Sla de slagroom met de rest van de suiker stijf.
- Spatel de geslagen room door het frambozenmengsel, als dat koud is.
- Voeg tenslotte de kirsch toe en laat het ijs in de diepvries opstijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van verse frambozen kunt u ook diepvriesframbozen of zelfs frambozenjam
gebruiken.
In het laatste geval kan de hoeveelheid toegevoegde suiker wel minder.
gebruiken.
In het laatste geval kan de hoeveelheid toegevoegde suiker wel minder.