Indiase Kip Curry met Pandanrijst en Sperziebonen
Equipment
- deksel
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst
- 1 zakje boemboe ajam smoor Indonesische kruidenmix voor kip
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 kipfilets in blokjes gesneden
- 1 blikje tomatenblokjes 400 g
- 300 g sperziebonen diepvries
- 2 eetlepels gembersiroop
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Bereid de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de boemboe ajam smoor kort.
- Voeg de kipfiletblokjes toe en bak ze rondom bruin.
- Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe aan de pan en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en laat de kip in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar stoven.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de bevroren sperziebonen door de kipcurry en laat nog 5 minuten mee koken.
- Schep de kipcurry met sperziebonen in een warme schaal en meng met de gembersiroop en zout en peper naar smaak.
- Serveer de Indiase kip curry met pandanrijst en bestrooi met gebakken uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Indiase kip curry met geurige pandanrijst en bestrooi met gebakken uitjes voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht en helpt de smaken te complementeren.Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 7 g