Indiase kokos kippensoep van Allerhande

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 300 g kipfilet in reepjes
  • 2 appels in stukjes
  • 3 gele paprika's in stukjes
  • 1 cm verse gemberwortel fijngesneden
  • 1 zakje korma curry pasta koriander & kokos
  • 1 liter kippenbouillon van tablet
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g basmatirijst
  • 15 g koriander verse fijngeknipt

Instructies

  • In braadpan of soeppan met dikke bodem 2 el olie verhitten.
  • Kipreepjes in 4 min. bruinbakken.
  • Kip uit pan nemen.
  • Appel, paprika en gember in rest van olie 5 min. al omscheppend bakken.
  • Kip en currypasta erdoor roeren.
  • Bouillon en kokosmelk in soeppan schenken en aan de kook brengen.
  • Rijst door soep roeren en geheel 15 min. zachtjes laten doorkoken.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met Indiaas naanbrood.
De soep kan ook bereid worden met 2-3 eetlepels tikka massala currypasta uit pot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Soep