Indiase kokos kippensoep van Allerhande
Allerhande 2003
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 300 g kipfilet in reepjes
- 2 appels in stukjes
- 3 gele paprika's in stukjes
- 1 cm verse gemberwortel fijngesneden
- 1 zakje korma curry pasta koriander & kokos
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 200 ml kokosmelk
- 150 g basmatirijst
- 15 g koriander verse fijngeknipt
Instructies
- In braadpan of soeppan met dikke bodem 2 el olie verhitten.
- Kipreepjes in 4 min. bruinbakken.
- Kip uit pan nemen.
- Appel, paprika en gember in rest van olie 5 min. al omscheppend bakken.
- Kip en currypasta erdoor roeren.
- Bouillon en kokosmelk in soeppan schenken en aan de kook brengen.
- Rijst door soep roeren en geheel 15 min. zachtjes laten doorkoken.
- Soep op smaak brengen met zout en peper.
- Soep over vier diepe borden verdelen en bestrooien met koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met Indiaas naanbrood.
De soep kan ook bereid worden met 2-3 eetlepels tikka massala currypasta uit pot.